Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Θέματα - Λύσεις Μαθηματικών I (Γ' ΕΠΑΛ)

Στις 21/5/15 οι μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') εξετάστηκαν στα Μαθηματικά I.

Τα θέματα γενικά χαρακτηρίζονται εύκολα (τουλάχιστον τα ευκολότερα των τελευταίων ετών). Τα ερωτήματα ήταν κατανοητά, απλά και δεν απαιτούσαν δύσκολες πράξεις (ακόμα και στη διακύμανση η ρίζα 96 που έδινε βοηθούσε να καταλάβει ο υποψήφιος ότι έχει βρει σωστό αποτέλεσμα). Επίσης, υπήρχε μόλις ένα ερώτημα από ολοκληρώματα (κι αυτό σχετικά απλό), κεφάλαιο στο οποίο δυσκολεύονται αρκετά οι μαθητές των ΕΠΑΛ.


Πάμε να δούμε τα  θέματα αναλυτικά.

Στο Θέμα Α ο ορισμός ήταν από τα αυτούς που «λέμε» SOS και οι ερωτήσεις Σωστού – Λάθους δεν έκρυβαν παγίδες αν εξαιρέσεις το β) που δεν δίνουν μεγάλο βάρος οι μαθητές, γιατί δεν το χρησιμοποιούν σε ασκήσεις. Όσο για τη συμπλήρωση κενών ήταν ευκολότερα από προηγούμενα χρόνια.

Το Θέμα Β ήταν κλασικό θέμα στατιστικής με απλές πράξεις που σίγουρα παρόμοια έχουν δουλέψει όλοι οι μαθητές στη διάρκεια της χρονιάς. Εκτιμώ ότι οι υποψήφιοι δε θα είχαν πρόβλημα.

Το Θέμα Γ ήταν επίσης κλασικό. Τα πρώτα τρία ερωτήματα είναι ¨must¨ για εξετάσεις των ΕΠΑΛ και το Γ4 δεν είχε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Στο Θέμα Δ μπήκε πρόβλημα, πράγμα που είχε να συμβεί από το 2006! Το γεγονός αυτό δεν πρέπει λογικά να προβλημάτισε τους μαθητές μιας και η συνάρτηση που δίνονταν ήταν απλή (πολυωνυμική), τα ερωτήματα αναμενόμενα και οι πράξεις εύκολες.

Μπορείτε να δείτε τα θέματα των εξετάσεων εδώ και τις λύσεις (όπως δόθηκαν από τη lisari team στο μαθηματικό blog ¨http://lisari.blogspot.gr/¨) εδώ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.